v-aeroportu-amsterdama-u-61-pasazhira-viyavili-koronavirus-mediki-pidozryuyut-scho-tse-noviy-shtam-omicron

В аеропорту Амстердама у 61 пасажира виявили коронавірус - медики підозрюють, що це новий штам Omicron

 • 16223 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. В аеропорту Амстердама “Схіпгол” у 61 пасажира, які прибули двома рейсами з Південної Африки, виявили коронавірус, медики підозрюють Omicron. Про це повідомляє NOS із посиланням на Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів, який досліджує тести 61 пасажира, інформує УНН.

Деталі

Поки тривають аналізи, фахівці не беруться стверджувати про наявність у приїжджих із Південної Африки штаму Omicron. Зараз усі вони перебувають в ізоляції у своїх домівках та в готелі в “Схіпголі”.

Остаточні результати мають оголосити вже сьогодні, в неділю.

Протягом тижня з Південної Африки до Нідерландів повернулися близько 5 тисяч людей. Усіх їх також збираються перевірити на новий штам коронавірусу.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. За даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. На поточний день найбільша кількість людей, інфікованих цим варіантом коронавірусу, перебуває в ПАР. Їх налічується 77 осіб. Всі вони проживають на території південноафриканської провінції Гаутенг, де розташовані столиця країни Преторія і мегаполіс Йоганнесбург. Ще чотири випадки захворювання, викликаного B. 1.1.529, виявлені в Ботсвані, один — в Гонконзі. Тим часом місцеві фахівці вважають, що носіїв нового штаму в ПАР більше, адже він має високу активність і здатний швидше проникати в людський організм.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Нагадаємо

Голова Всесвітньої медичної асоціації (WMA) Франк Ульріх Монтгомері в інтерв'ю газеті WAZ попередив про нові варіанти коронавірусу, що можуть бути такими ж небезпечними, як вірус Ебола.

Українські Національні Новини

COVID-19