v-aeroportu-kiyeva-litak-perekinuv-avtomobil

В аеропорту Києва літак перекинув автомобіль

 • 20523 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. У міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) літак Як-40 авіакомпанії "Моторсіч" наїхав на автомобіль наземного обслуговування повітряних суден. Літак почав рух без попередження у той момент, коли автомобіль з наземним джерелом електроживлення обслуговував борт. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомила прес-секретар аеропорту "Київ" Галина Бондаренко.

"За попередніми даними, екіпаж літака почав рух без команди у той час, як наземний персонал ще не закінчив усі операції, і автомобіль перебував у зоні обслуговування. Як наслідок, літак отримав пошкодження передньої кромки крила, а технічний автомобіль перекинувся на бік. У результаті зіткнення ніхто не постраждав, на борту в цей час перебувало 19 пасажирів та 4 члени екіпажа, а всього Як-40 розрахований на 32 пасажири. Зараз пасажири знаходяться в залі очікування терміналу для внутрішніх рейсів, їм було запропоновано напої та бутерброди, а рейс перенесли на 14:30, із Запоріжжя вилетів літак, який доставить пасажирів до місця призначення", - повідомила Галина Бондаренеко.

Також вона додала, що зараз незалежна комісія проводить розслідування на місці інциденту.

"Працює незалежна комісія: огляд проводять представники авіакомпанії, а також авіаційні спеціалісти", - сказала Бондаренко.

Раніше про інцидент повідомили у соцмережах.

Українські Національні Новини

Економіка