v-aeroportu-kiyiv-zatrimali-uchasnika-zlochinnoyi-organizatsiyi-yakiy-zaymavsya-verbuvannyam-moryakiv

В аеропорту "Київ" затримали учасника злочинної організації, який займався вербуванням моряків

 • 17506 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. На території Міжнародного аеропорту "Київ" затримано учасника злочинної організації, який займався вербуванням моряків. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

Цитата:

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополя, ГУНП в АР Крим та м. Севастополі спільно зі співробітниками Державної прикордонної служби України на території Міжнародного аеропорту "Київ" затримано розшукуваного учасника злочинної організації, який займався вербуванням українських моряків з метою їх експлуатації закордоном", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що раніше, 31 жовтня 2020 року, вказаному учаснику злочинної організації повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинена організованою групою).

"Досудовим розслідування встановлено, що починаючи з 2015 року, підозрюваний разом зі спільниками підшукував на материковій частині України моряків, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Надалі, через тимчасово окуповану територію АР Крим морським шляхом, моряків доставляли до берегів Туреччини, звідки вони у якості членів екіпажів морських суден переправляли нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу", - зазначається в повідомленні.

В прокуратурі повідомляють, що частина з таких завербованих громадян України у подальшому були затримані правоохоронними органами Італії та Греції, де на даний час відбувають покарання.

"Сьогодні, Голосіївським районним судом м. Києва до затриманого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 681000 грн", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Прокуратура та поліція Криму повідомили про підозру учасникам організованої групи, які вербували українських моряків для перевезення нелегальних мігрантів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП