v-afritsi-na-ebolu-zarazilosya-14-lyudey-devyatero-pomerli

В Африці на Еболу заразилися 14 людей: дев'ятеро померли

 • 13268 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Дві африканські країни Гвінея та Демократична Республіка Конго (ДРК) повідомили про 14 випадків вірусу Ебола та 9 випадків смерті від нього. Про це пише УНН з посиланням на Хinhua.

Деталі

Африканські центри з контролю та профілактики захворювань інформують, що рівень смертності у Гвінеї та Конго складає 64,3%.  У ДРК зафіксували сім випадків зараження Еболою та чотири випадки смерті, тоді як у Гвінеї було сім випадків інфікування та п'ять смертей.

Нові спалахи смертельної хвороби вірусу Ебола в двох африканських країнах викликають занепокоєння в Африці, оскільки континент все ще бореться з пандемією COVID-19. Минулого тижня Африканський CDC оголосив, що направить у Гвінею експертну групу з реагування на надзвичайні ситуації, яка допоможе країні боротися з новим спалахом Еболи.

Довідка

Спалах вірусу Ебола в Західній Африці у 2014-2016 роках забрав понад 11 300 життів, зареєстровано понад 28 600 випадків.

Ебола - це дуже контагіозна геморагічна лихоманка, яка викликає ряд симптомів, включаючи лихоманку, блювоту, діарею, генералізований біль або нездужання, а в багатьох випадках внутрішні та зовнішні кровотечі. 

Нагадаємо

Влада Гвінеї офіційно оголосила 14 лютого про початок на південному-сході країни епідемії лихоманки Ебола. Ризик поширення вірусу в Гвінеї розцінюється як “дуже високий”.

Українські Національні Новини

Здоров'я