v-albaniyi-prokhodit-aktsiyi-protestu-z-vimogoyu-vidstavki-uryadu-i-novikh-viboriv

В Албанії проходить акції протесту з вимогою відставки уряду і нових виборів

 • 6496 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Тисячі демонстрантів, які підтримують опозицію Албанії, оточили будівлю парламенту в четвер, 21 лютого, і вимагають від уряду піти у відставку, стверджуючи, що він корумпований і має зв'язки з організованою злочинністю. Про це повідомляє УНН з посиланням на АР.

Сотні поліцейських і рулонів колючого дроту захищають будівлю парламенту в центрі міста Тирана від протестуючих. Засідання парламенту у четвер було скасовано.

Опозиційні депутати з правоцентристської Демократичної партії підписали листи про відставку з парламенту і вимагають дострокових виборів.

Прихильники опозиції зібралися перед будівлею парламенту з антиурядовими плакатами і гаслами. Лідер Демпартії Баша запросив усіх демонстрантів слідувати за ним у головний офіс парламенту, де він передав листи відставки депутатів.

Потім вони переїхали до партійного штабу, де Баша закликав до всенародних протестів.

"Тепер ми будемо вести громадянську, мирну і демократичну боротьбу, щоб відновити легітимність і демократію в Албанії", - сказав Баша Associated Press перед початком мітингу.

Нагадаємо, у Тирані, столиці Албанії, прихильники опозиції під час багатотисячної акції протесту 16 лютого намагалися увірватися до будівлі уряду, через що сталися сутички з поліцією.

Українські Національні Новини

Новини Світу