v-albaniyi-zatrimali-sudno-za-pidozroyu-u-perevoztsi-rosiyskoyi-nafti-politsiya

В Албанії затримали судно за підозрою у перевозці російської нафти - поліція

 • 496073 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. В Албанії місцеві поліцейські структури провели спецоперацію "Ембарго", під час якої заблокували судно, яке перевозило 22 500 тонн нафти, ймовірно, з росії. Корабель, який затримали правоохоронці, йшов під прапором Ліберії, інформує УНН з посиланням на сайт державної поліції країни.  

Цитата

"Поліцейські структури, що діють у Дурресі, у тому числі відділ боротьби з економічною та фінансовою злочинністю, після послідовних операцій, проведених протягом останніх місяців, з метою припинення контрабанди нафти, що надходить з Лівії та інших країн, отримали інформацію про корабель під прапором Ліберії, який перевозить контрабандою дуже велику кількість нафти... За першими слідчими діями підозрюється, що ця партія нафти була вивезена з країн, на які діє нафтове ембарго, зокрема з росії", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що судно під прапором Ліберії перевозило 22,5 тисячі тонн нафти за підробленими документами. Правоохоронці припускають, що корабель вирушив з Азербайджану, потім його завантажили в грецькому порту Калламата з іншого судна.

Працівники поліції підозрюють, що нафта є контрабандною та походить з країн, на які накладено ембарго. Вони вилучили наявну документацію капітана, а також заблокували екіпаж, який складався з 22 громадян, для проведення подальших процесуальних дій.

"Слідчо-оперативна група під керівництвом прокуратури продовжує поглиблені слідчі дії з метою якомога повнішого документування даної протиправної діяльності та встановлення причетних до цієї діяльності громадян як фізичних, так і юридичних осіб", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо

З 5 лютого Європейський Союз ввів ембарго на морський імпорт російських нафтопродуктів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП