v-albaniyi-zvilnili-8-ministriv-cherez-studentski-protesti

В Албанії звільнили 8 міністрів через студентські протести

 • 7438 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама звільнив частину уряду, обгрунтовуючи це студентськими протестами в країні, надходженням скарг щодо корупції та звинувачення від опозиції в неефективній роботі уряду. Про це повідомляє УНН із посиланням на АР.

"Прем'єр-міністр Албанії переформатував уряд у відповідь на студентські протести, скарги щодо корупції та (звинувачення – ред.) від опозиції в неефективній роботі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється у виданні, Рама звільнив 8 з 15 членів Кабінету міністрів, зокрема голів МЗС та Міністерства фінансів.

При цьому Прем'єр-міністр наголошує, що звільнені міністри відіграватимуть важливу роль в якості політичних лідерів на місцевих виборах у червні 2019 року.

Додається, що в Албанії студенти університетів вже два тижні не відвідують навчання, вимагаючи при цьому зменшити вартість освітніх послуг та збільшити інвестиції у вищу освіту. Зокрема, опозиція звинувачує звільнених міністрів у корупційних схемах та малоефективній роботі.

Раніше, у листопаді, кілька сотень протестувальників в Албанії влаштували зіткнення з поліцією, намагаючись пробитися до парламенту, щоб висловити протест проти рішення уряду про знесення їхніх будинків для прокладки нової дороги.

Українські Національні Новини

Новини Світу