v-almati-siloviki-rozpochali-zachistku-vulits-zatrimano-kilka-tisyach-lyudey

В Алмати силовики розпочали зачистку вулиць, затримано кілька тисяч людей

 • 20602 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. У казахському Алмати силовики розпочали зачистку вулиць від протестувальників. Інформацію про це підтвердили порталу Vласть у пресслужбі МВС країни, пише УНН.

У відомстві зазначили, що у місті тривають затримання та відбивають будівлі.

Цитата

"Зброю застосовують? Звісно, проти цих. Я не можу сказати, це під час НС належить. Вони прикриваються дітьми, жінками, ми попереджаємо не виходити. Це ускладнює нашу роботу. А їм хочеться познімати", – повідомили у пресслужбі.

Деталі

Також у МВС заявили, що "серед терористів та затриманих немає даних щодо загиблих".

За даними Telegram-каналу Shot, затримали вже приблизно дві тисячі людей.

Додамо

Раніше повідомляли, що понад тисяча людей постраждали внаслідок масових протестів у різних містах Казахстану. Водночас влада заявила про загибель 13 правоохоронців.

Контекст

Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алма-Аті, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Зранку 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, бензин та дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на фоні протестів іде у відставку.

Доповнення

Напередодні на всій території Казахстану було запроваджено надзвичайний стан та комендантську годину.

Раніше влада оголосила про проведення "антитерористичної операції".

Президент Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алма-Аті одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Українські Національні Новини

Новини Світу