v-almati-ta-almatinskiy-oblasti-pid-chas-spetsoperatsiyi-zatrimano-675-osib-knb

В Алмати та Алматинській області під час "спецоперації" затримано 675 осіб - КНБ Казахстану

 • 19419 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Зведені сили спецпідрозділів КНБ, МВС, Міністерства оборони та Національної гвардії Казахстану під час "спецоперації" затримали 675 осіб, передає УНН із посиланням на КНБ РК.

Цитата

"Під час особистого обшуку, огляду автомобілів і приміщень повсюдно виявляється зброя, боєприпаси, підроблені документи співробітників правоохоронних органів, засоби нелетального впливу, захоплені демонстрантами у поліції (світлошумові гранати, шоломи, щити, амуніція і у великому обсязі - мобільні пристрої, одяг)", - йдеться в повідомленні КНБ РК.

Що передувало

У Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ переросли у масові протести по всій країні. Президент Касим-Жомарт Токаєв ухвалив відставку уряду під керівництвом Аскара Мамина. На всій території країни запроваджено режим надзвичайного стану. У багатьох містах зберігається напружена обстановка. ОДКБ у відповідь на запит президента щодо допомоги направила до республіки військовий контингент. Токаєв заявив, що наказав правоохоронним органам та армії відкривати вогонь на ураження без попередження.

Українські Національні Новини

Новини Світу