v-almati-zayavili-pro-smert-13-silovikiv-na-protestakh-dvokh-iz-nikh-nibito-obezgolovili

В Алмати заявили про смерть 13 силовиків на протестах, двох із них нібито обезголовили

 • 23888 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Згідно з заявою комендатури Алмати, у місті під час зіткнень загинуло 13 співробітників правоохоронних органів, ще 353 дістали поранення. Про це сьогодні повідомили місцеві ЗМІ, пише УНН.

Деталі

Місцевий державний телеканал "Хабар 24" спочатку повідомив, що за даними комендатури Алмати станом на 09:00 за Києвом постраждали 353 співробітники правоохоронних органів, 12 загинули.

Згодом з посиланням на уточнені дані комендатури телеканал повідомив, що в Алмати загинуло 13 силовиків, двоє з них обезголовлено. Однак доказів відсікання голів телеканал не навів.

Додамо

Водночас раніше повідомляли про те, що понад тисяча людей постраждали внаслідок масових протестів у різних містах Казахстану.

Контекст

Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алмати, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Зранку 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, бензин та дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на фоні протестів піде у відставку.

Доповнення

Напередодні на всій території Казахстану було запроваджено надзвичайний стан та комендантську годину.

Раніше влада оголосила про проведення "антитерористичної операції".

Президент Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алмати одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Українські Національні Новини

Новини Світу