v-amerikanskiy-yuti-zrobili-krok-do-dekriminalizatsiyi-bagatozhenstva

В американській Юті зробили крок до декриміналізації багатоженства

 • 12753 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. В американському штаті Юта близькі до декриміналізації багатоженства, заснованого на взаємній згоді. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

"У вівторок сенат штату Юта одноголосно проголосував за ефективну декриміналізацію багатоженства з обопільної згоди дорослих людей, і пом'якшення покарання за практику з глибоким релігійним корінням у переважно мормонському штаті", - пише видання.

Так, законопроект, який розглядає злочин множинного шлюбу як просте порушення, тепер розглянуть в Палаті представників штату Юта, де він може зіткнутися з більшим опором, як прогнозують в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілот ВПС запустив обручку в атмосферу, щоб зробити пропозицію своїй дівчині

Згідно з чинним законодавством, багатоженство, в якому зазвичай бере участь чоловік, який живе і претендує на шлюб більш ніж з однією дружиною, класифікується як тяжкий злочин третього ступеня, який карається тюремним ув'язненням на термін до п'яти років.

Якщо законопроект ухвалять, покарання за багатоженство буде обмежено штрафами до 750 доларів і громадськими роботами.

Проте, шахрайське двоєженство, коли людина отримує ліцензії на одруження з декількома людьми без їхнього відома або прагне вступити в шлюб з неповнолітнім без його відома, залишається кримінальним злочином.

Наразі спроби укласти кілька офіційних шлюбів як і раніше залишаються кримінальним злочином.

Нагадаємо, що у Північній Ірландії набув чинності закон про легалізацію одностатевих шлюбів та абортів.

Українські Національні Новини

Новини Світу