v-amerikanskomu-shtati-montana-vedmid-grizli-vityagnuv-zhinku-z-nametu-i-vbiv-yiyi

У США ведмідь-грізлі витягнув жінку з намету і вбив її

 • 80462 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Ведмідь грізлі витягнув жінку з її намета в невеликому містечку в штаті Монтана посеред ночі і вбив її до того, як товариші по табору змогли використати ведмежий аерозоль, щоб витіснити його з території, повідомили представники служби охорони природи, передає АР, інформує УНН.

Деталі

65-річна Лія Девіс Лока з Чіко, штат Каліфорнія, зупинилася в місті Овандо на заході Монтани, коли її вбив ведмідь-грізлі рано у вівторок, повідомили офіційні особи Montana Fish, Wildlife and Parks, які надали більш детальну інформацію про атаку тварини.

За словами офіційних осіб, Лока загинула під час другого візиту ведмедя на те місце, де вона і два інших велосипедиста розбили табір поруч з поштовим відділенням.

За словами офіційних осіб, грізлі вагою близько 181 кг вперше розбудив відпочиваючих близько 3 години ночі. За їх словами, вони дістали їжу зі своїх наметів, забрали її і знову заснули.

Близько 4:15 в офіс шерифа надійшов виклик служб екстреної допомоги після того, як двоє людей в наметі поруч з будинком жертви були розбуджені звуками нападу.

Також вважається, що ведмідь тієї ночі проник в курник в місті, убив і з'їв кілька курчат.

Доповнення

Ведмеді грізлі зіткнулися зі зростаючими конфліктами з людьми в Північних Скелястих горах за останнє десятиліття, оскільки тварини, що знаходяться під федеральним захистом, поширилися на нові території, а кількість людей, що живуть і відпочивають у цьому регіоні, зросла.

На північ від Овандо лежить простір лісів і гір, в тому числі Національний парк Глейшер, який простягається до Канади і є домом для приблизно 1 000 грізлі. Це найбільша концентрація ведмедів в континентальній частині США.

Смертельні нападу в регіоні рідкісні. За даними Служби охорони рибальства і дикої природи США, їх було три за останні 20 років, включаючи вбивство у вівторок.

У 2001 році грізлі з двома дитинчатами вбив мисливця, коли він патрав лося в заповіднику на захід від Овандо. У квітні гіда вбив грізлі, коли він ловив рибу уздовж кордону парку на південному заході Монтани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аквалангіст в США зміг вижити після того, як його проковтнув горбатий кит

Українські Національні Новини

Новини Світу