v-amerykanskomu-universyteti-zaareshtovano-ponad-100-propalestynskykh-protestuvalnykiv

В американському університеті заарештовано понад 100 пропалестинських протестувальників

 • 15710 переглядiв

Понад 100 пропалестинських протестувальників були заарештовані в кампусі Колумбійського університету після того, як керівництво університету дозволило поліції ліквідувати табір, розбитий студентами, які протестували проти дій Ізраїлю в Газі.

У Нью-Йорку поліція очистила наметове містечко на території кампусу Колумбійського університету, - понад 100 пропалестинських мітингувальників були заарештовані після того, як керівництво університету дозволило правоохоронцям звільнити табір, встановлений студентами, які протестували проти дій Ізраїлю в Газі. Про це передає УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Понад 100 пропалестинських протестувальників були заарештовані в четвер у кампусі Колумбійського університету після того, як керівництво університету цдозволило нью-йоркській поліції очистити табір, розбитий студентами, які протестують проти дій Ізраїлю в Газі.

Президент Колумбійського університету Немат Мінуш Шафік, яка днем раніше потрапила під критику республіканців на слуханнях комітету Палати представників щодо антисемітизму в кампусі, заявила, що вона дозволила поліції очистити табір з десятків наметів, встановлених протестувальниками в середу вранці.

"Через велику турботу про безпеку кампусу Колумбійського університету я дозволив Департаменту поліції Нью-Йорка розпочати розчищення табору…", — сказав Шафік у заяві.

Шафік сказав, що протестувальники порушили шкільні правила та політику щодо проведення несанкціонованих демонстрацій і не бажають спілкуватися з адміністраторами.

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс заявив, що поліція здійснила понад 108 арештів без насильства чи травм. Поліція заявила, що арешти були пов'язані з незаконним проникненням.

Нагадаємо

Google звільнила 28 співробітників через їхню критику ізраїльського бізнесу компанії, - йдеться про 10-годинну акцію протесту у Каліфорнії та Нью-Йорку проти контракту на суму 1,2 мільярда доларів між Google, Amazon та урядом Ізраїлю.