v-amku-zavtra-obgovoryat-sprobu-minfinu-monopolizuvati-lotereyniy-rinok

В АМКУ завтра обговорять спробу Мінфіну монополізувати лотерейний ринок

 • 7589 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Антимонопольний комітет України розгляне завтра ультимативний лист Міністерства фінансів України про термінове погодження ліцензійних умов для лотерей. Про це повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська у Facebook.

Вона нагадала, що той проект ліцумов, який Мінфін вимагає зараз узгодити, відхилили одразу чотири державних відомства: Нацбанк, Держказначейство, Регуляторна служба і АМКУ. Проаналізувавши положення проекту, ці органи прийшли до висновку, що прийняття ліцензійних умов у такому вигляді призведе до:

  • монополізації лотерейного ринку одним учасником, а саме "УНЛ" (Національна лотерея), яку асоціюють з владою;
  • збільшення кількості підпільних азартних закладів, які працюють під виглядом лотерей;
  • відсутності державного контролю за лотерейною галуззю;
  • дефіциту бюджету в 2018 році, де вказано, що на ринку повинна бути конкуренція, а не монополія.

Перший-віце-прем'єр Степан Кубів доручив Мінфіну доопрацювати проект з урахуванням зауважень вищевказаних держорганів і узгодити його з АМКУ і Держрегуляторною службою до 23 лютого. Але Мінфін доручення віце-прем'єра не виконав, доопрацьований проект не віддав, натомість зажадав від АМКУ прийняти його в початковій редакції.

"Мінфін замість того, щоб врахувати пропозиції і зауваження, усунути недоліки та направити до Комітету вже доопрацьований проект нормативно-правого акту пише, що за Регламентом Кабінету міністрів Комітет має право або узгодити і завізувати травневий проект, або узгодити і завізувати травневий проект, надавши на окремому аркуші зауваження", - повідомила А.Загребельська.

Українські Національні Новини

Політика