v-amku-zayavili-scho-nelegalni-gralni-zakladi-vitisnyayut-apteki

В АМКУ заявили, що нелегальні гральні заклади витісняють аптеки

 • 10882 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Гральні заклади наблизились впритул до приватного життя українців. Про це на своїй сторінці у Facebook написала державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська, передає УНН.

"Нелегальний азарт впевнено інтегрується в житловий фонд, щоб ми з вами могли програти свою заробітну плати за півкроку від квартири. За бажанням можемо програти і саму квартиру, жодних обмежень немає.

Ціна оренди, що пропонується гральними ділками, настільки висока, що навіть прибутковий аптечний бізнес не в змозі скласти їм конкуренцію. Як наслідок, ми спостерігаємо закриття аптечних закладів, та відкриття на їх місці азартних", - пише вона.

Розплідники азарту витісняють не лише аптеки, але й продуктові магазини, продовжила Загребельська.

"Ірпінь. Напроти центрального парку замість продуктового магазину відкрито новий гральний заклад.

Чи можемо ми цьому зашкодити? Так. Ефективним буде звернення ОСББ до власника нерухомості з вимогою не допускати розміщення в його приміщенні нелегального закладу", - зазначила вона.

За кордоном застосовують інші методи боротьби із азартом, пише чиновниця.

"Німеччина - заборона розміщення гральних закладів за 400 м від житлових районів, шкіл, релігійних будівель та навіть від банкоматів. Штраф - 500 тис. євро (!). Капрі - заборона розміщення гральних закладів на відстані менше 500 м від чутливих зон, і знов навіть банкоматів.

Монако - 4 казино, в яких заборонено грати місцевим мешканцям. Ізраїль - азарт заборонений, отже ігри організовують на яхтах та кораблях. Китай - одна гральна зона Макао, що приносить на місяць 3 млрд дол. прибутку та через яку проходять 37 млн гравців, більша частина з яких іноземці", - розповіла вона.

Натомість, в Україні гральний заклад може бути розміщений поряд зі школою, житловим будинком, відділком поліції, податкової або управлінням СБУ, повідомляє Загребельська.

"А сусідство з ломбардами стіна в стіну вже стало нормою", - написала державний уповноважений АМКУ.

Нагадаємо, в Україні азартні ігри заборонені з 2009 року. Але через відсутність жорсткого контролю за ринком, включаючи п'ятирічну відсутність ліцензійних умов для лотерей (єдина легальна гра в Україні), які й перетворилися в руках шахраїв в азартні ігри - нелегальні гральні клуби безперешкодно працюють по всій території України.

При цьому азартні ігри руйнують сім’ї і провокують вчинення злочинів

Українські Національні Новини

Політика