v-antarktidi-vcheni-zafiksuvali-rekordni-20-gradusiv-tepla

В Антарктиді вчені зафіксували рекордні 20 градусів тепла

 • 37785 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. В Антарктиді на острові Сімор (Сеймур) зафіксували рекордні 20,75 градусів тепла за Цельсієм. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Guardian.

"В Антарктиці вперше зареєстрована температура більше 20°С, що викликає побоювання з приводу нестабільності клімату в найбільшому в світі сховищі льоду. Температура 20,75°С була зареєстрована бразильськими вченими на острові Сімор 9 лютого, і була майже на цілий градус вищою, ніж попередні 19,8°С, отримані на острові Сігні в січні 1982 року. Варто відзначити ще один недавній температурний рекорд: 6 лютого аргентинська науково-дослідна станція Есперанса зафіксувала 18,3°С, що було найвищим показником на континентальному Антарктичному півострові", - пишуть у виданні.

Вчені, які збирають дані зі станцій віддаленого моніторингу кожні три дні, описують новий рекорд як "неймовірний і ненормальний", а також відзначають, що масове танення крижаного покриву Антарктики привело до підвищення рівня моря на три метри 120 тисяч років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Атлантику рухається айсберг розміром з сім Києвів.

"Ми спостерігаємо тенденцію потепління на багатьох об'єктах, які ми відстежуємо, але ми ніколи не бачили нічого подібного", - розповів бразильський учений Карлос Шефер.

Він також зазначив, що температура Антарктичного півострова, частиною якого є і Сеймур, була нестійкою протягом останніх 20 років. І після охолодження в першому десятилітті цього століття він швидко прогрівся.

Як раніше повідомлялося в УНН, Антарктика побила температурний рекорд із показником +18,3.

Українські Національні Новини

Суспільство