v-ap-prokomentuvali-informatsiyu-schodo-vkazivok-rozrivati-kontrakti-na-orendu-z-upts-mp

В АП прокоментували інформацію щодо "вказівок" розривати контракти на оренду з УПЦ МП

 • 12008 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Адміністрація Президента не давала вказівок готувати судові позови щодо припинення українськими заповідниками оренди громадам української православної церкви московського патріархату. Про це повідомив радник Президента України Ростислав Павленко у своєму Facebook, передає УНН.

"З новим фейком друзі. У низці видань, які не гребують інформаційними провокаціями, із здивуванням побачив: виявляється, "джерело, близьке до мене", повідомило, що хтось дав комусь доручення готувати позови щодо припинення оренди громадам МП. Заявляю відповідально: це маячня", - написав Павленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ МП заявили, що й далі користуватимуться Почаївською лаврою

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли про те, що з Адміністрації Президента надходять вказівки щодо примусового розірвання контрактів на оренду, заключені між музеєм Києво-Печерської лаври та Кременецько-Почаївського заповідника з громадами української православної церкви московського патріархату.

Як повідомляв УНН, Міністерство юстиції України скасувало передачу комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври в користування Української православної церкви Московського патріархату.

Українські Національні Новини

Політика