v-ap-rozrakhovuyut-scho-dnyami-bude-zapochatkovano-trialog-schodo-nadannya-bezvizu-ukrayintsyam

В АП розраховують, що днями буде започатковано тріалог щодо надання безвізу українцям

 • 10406 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. В Адміністрації Президента України розраховують, що днями буде започатковано тріалог між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією щодо надання безвізу Україні. Про це в ефірі “112 Україна” сказав заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, передає УНН.

«Ви знаєте, що наразі завершено процес ухвалення рішення про так званий механізм призупинення дії безвізового режиму. І ми розраховуємо, що буквально днями буде започатковано так званий тріалог, тобто діалог між ЄК, Радою ЄС і Європейським Парламентом на предмет схвалення рішення про надання Україні безвізового режиму», - зазначив К.Єлісєєв.

Як повідомляв УНН, 14 лютого Європарламент схвалив механізм припинення "безвізу".

9 лютого з посиланням на дипломатичні джерела кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі повідомляв, що безвізовий режим між Україною і Європейським союзом може набути чинності 12 червня.

Перед цим стало відомо, що “тріалог” — консультації між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією — щодо надання безвізового режиму для громадян України відбудеться 28 лютого.

2 лютого Європейський парламент підтримав візову лібералізацію для Грузії. Доповідач Європейського парламенту із питань безвізового режиму Марія Ґабріел заявила, що громадяни Грузії “точно” зможуть подорожувати до ЄС без віз до кінця березня. Перед цим має відбутися остаточне схвалення механізму припинення дії “безвізу” в Європейському парламенті і Раді ЄС.

Для України переговори між Радою ЄС і Європарламентом щодо візової лібералізації можуть продовжитися після того, як механізм припинення “безвізу” запрацює.

Механізм припинення “безвізу” дозволятиме припинення на дев’ять місяців вільних пересувань Шенгенським простором іноземним громадянам у разі стрімкого зростання нелегальної міграції чи інших зловживань “безвізом” тією чи іншою третьою державою з-поміж 60 країн, із якими ЄС має безвізовий режим.

Українські Національні Новини

Політика