v-avstraliyi-pidtverdzheno-pyat-vipadkiv-zakhvoryuvannya-na-smertelniy-koronavirus

В Австралії підтверджено п’ять випадків захворювання на смертельний коронавірус

 • 25422 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. В Австралії підтвердили п’ятий випадок захворювання на китайський коронавірус. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

"Австралія підтвердила у понеділок свій п'ятий випадок нового коронавірусу, а чиновники охорони здоров'я заявили, що йдеться про 21-річну жінку, яка була в останньому рейсі з китайського міста Ухань до Сіднею до того, як Китай наклав заборону на подорожі", - повідомили в ЗМІ.

Повідомляється, що жінка прилетіла прямим рейсом з Уханю, а симптоми в неї виникли за 24 години після прибуття. Вона одразу звернулась до центру надання екстреної допомоги, після чого її ізолювали. У жінки було декілька контактів з іншими людьми.

Вказано, що попередні чотири випадки хвороби підтвердили в суботу – один у Мельбурні та три в Сіднеї. Через обсяги туризму між Китаєм та Австралією – медики прогнозують більшу кількість хворих.

"В понеділок австралійські чиновники заявили, що працюють з китайською владою над тим, щоб евакуювати близько 100 австралійських дітей та молодих людей з Уханю", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що австралійська влада підтримує їх, а також намагаються повернути в Австралію. Разом з тим, кількість австралійців в Ухані та провінції Хубей невідома, оскільки в Китаї є значна кількість осіб з подвійним громадянством, що можуть не подорожувати за австралійськими паспортами.

Нагадаємо, що кількість хворих на китайський коронавірус вже становить 2744 осіб, 80 людей померло.

Українські Національні Новини

Суспільство