v-avstraliyi-tretiy-tizhden-trivayut-poveni-cherez-prolivni-doschi

В Австралії третій тиждень тривають повені через проливні дощі

 • 228457 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Уже затоплені міста на сході Австралії були в стані підвищеної готовності в понеділок після вихідних сильних дощів, при цьому влада попередила, що дика погода може зберігатися до кінця цього тижня і спровокувати нові прориви річок. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Тисячі будинків і ферм на великій території Нового Південного Уельсу та Вікторії, двох найбільш густонаселених штатів Австралії, були затоплені. Вже повідомили про 5 загиблих.

Близько 200 попереджень про повені повідомляють в обох штатах станом на ранок понеділка, 132 з них у Новому Південному Уельсі.

Цитата

“Попередження про повінь неймовірні... є так багато річок, які зазнають повені від південного Квінсленда аж до північної Вікторії”, – сказав місцевий синоптик.

Серйозно постраждали багато сільськогосподарських регіонів, у тому числі Морі, де місцева річка досягла піку біля історичних рівнів повені.

“Збитки жахливі та значні. Є деякі фермери, які отримають певний урожай, але буде багато тих, хто цього року нічого не отримає”, — заявив мер Морі Марк Джонсон телеканалу ABC.

Нагадаємо

У неділю міні-торнадо обрушився на село Біхукур поблизу порту Кале на півночі Франції, коли країна готувалася до хвилі шторму після періоду не по сезону теплої погоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу