v-avstraliyi-zafiksovano-maksimalniy-doboviy-pririst-chisla-zarazhenikh-covid-19

В Австралії зафіксовано максимальний добовий приріст числа заражених COVID-19

 • 22718 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Австралійські лікарі виявили за добу понад 116 тис. нових випадків інфікування коронавірусом, що стало найвищим показником початку пандемії. Як повідомили у суботу в міністерстві охорони здоров'я, за минулий тиждень у країні було зареєстровано понад 364 тис. заражених, передає УНН.

Деталі

За даними відомства, з січня 2020 року, коли в країні було зареєстровано перший випадок інфікування коронавірусом, лікарі виявили 858 847 інфікованих, причому діагноз 75% з них було підтверджено останні три тижні. Також повідомляється, що за минулі 24 години підтверджено смерть 25 людей, які захворіли на COVID-19, після чого загальна кількість летальних випадків, пов'язаних з коронавірусом, досягла 2 336.

Додамо

В Австралії антирекорд за кількістю інфікованих коронавірусом за добу оновлюється практично щодня з кінця грудня минулого року, коли в країні почав поширюватися штам "омікрон". Минулого понеділка місцеві лікарі підтвердили діагноз 37 тис. заражених, у вівторок - 47,8 тис., у середу - 64,7 тис., у четвер - 72,3 тис., у п'ятницю - понад 78 тис. Прем'єр-міністр країни Скотт Моррісон заявив, що зростання кількості випадків було очікуване і жодних санітарних обмежень влада вводити не має наміру.

Різке зростання захворюваності в країні стало спостерігатися у грудні минулого року після виявлення перших випадків зараження омікрон-штамом коронавірусу. При цьому рівень смертності та кількість госпіталізацій у порівнянні з другою хвилею коронавірусу, пік якої в Австралії припав на липень минулого року, залишаються низькими.

З 22 лютого 2021 року в Австралії проводиться кампанія вакцинації проти коронавірусу. До 7 січня дворазову вакцинацію пройшли понад 19,8 млн. австралійців (населення країни становить 25,6 млн. осіб).

Українські Національні Новини

Новини Світу