v-avstraliyi-zatrimali-bilshe-40-lyudey-cherez-klimatichni-protesti

На кліматичних протестах в Австралії затримали більше ніж 40 людей

 • 10064 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. В Австралії затримали більше 40 мітингувальників, які намагались перекрити в’їзд на конференцію гірників. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Австралійська поліція заарештувала більше ніж 40 людей біля місця, де проходила міжнародна конференція з гірничої промисловості у вівторок, після того, як протестувальники намагалися перекрити делегатам в'їзд до конференційного центру", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кілька сотень яскраво одягнених демонстрантів вийшли на протести, викрикуючи гасла.

Також вказано, що організатори маніфестації розкритикували поліцію за використання агресивної тактики проти демонстрантів та через постійні залякування мітингарів. У той же час, кілька делегатів конференції заявили про провокації з боку протестувальників.

"Більшість затримань відбулись через те, що мітингувальники не виконували вказівки поліції чи заважали працівникам служби екстреної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що двох протестувальників затримали після того, як вони вдарили поліцейського коня.

"Протести відбуваються в той час, коли гірничодобувна промисловість стикається з тиском, що направлений на вирішення таких питань, як зміна клімату та забруднення навколишнього середовища, а також відновлення іміджу, що погіршився через екологічні катастрофи", - сказано у повідомленні.

Вказано, що під час конференції обговорили питання зменшення викидів СО2 від судноплавства.

Як повідомлялося раніше, під час акції протесту за права риб в Лондоні затримали 28 протестувальників.

Українські Національні Новини

Новини Світу