v-avstraliyi-znayshli-korabel-potopleniy-yaponskoyi-submarinoyu-pid-chas-drugoyi-svitovoyi-viyni

В Австралії знайшли корабель, потоплений японської субмариною під час Другої світової війни

 • 12468 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. За 100 км від австралійського штату Вікторія, археологи виявили на дні моря корабель, який під час Другої світової війни був потоплений японської субмариною. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Згідно з інформацією видання, військово-морський вантажний корабель SS Iron Crown був знайдений через 77 років після аварії. Це єдиний корабель, який був потоплений торпедою в межах штату Вікторія. Корабель довжиною 100 метрів був виявлений в вертикальному положенні на глибині 700 метрів. Згідно з попередніми даними, носова частина, перила, якірні ланцюги і якоря судна добре збереглися.

За словами вчених, судно було знайдено за допомогою гідролокатором і камери, яку опускали на морське дно.
У Австралії цю знахідку вже назвали "подією національного значення".

Варто відзначити, що в 1942 році корабель ВМФ Австралії SS Iron Crown перевозив руду з Південної Австралії в Новий Південний Уельс. Під час проходження протоки Басса, судно було торпедоване японської підводним човном і в затонуло протягом 60 секунд. В результаті аварії загинуло 38 членів екіпажу, 5 осіб змогли вижити.

Раніше УНН повідомляв, що китайські археологи виявили 143 тисячі реліквій на древнекитайском торговому судні під умовною назвою "Наньхай-1", що затонув у водах Південно-Китайського моря близько 800 років тому.

Українські Національні Новини

Новини Світу