v-avstriyi-viznachilisya-z-novim-kantslerom

В Австрії визначилися з новим канцлером

 • 18169 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер оголосив, що став новим лідером правлячої партії та що його обрали новим федеральним канцлером Австрії, пише УНН.

Деталі

У керівній австрійській партії ÖVP одноголосно призначили нового лідера партії та федерального канцлера Карла Нехаммера. Нехаммер підтвердив це на прес-конференції.

Після засідання ÖVP губернатор Штирії Герман Шютценхофер також підтвердив заміну міністра освіти Гайнца Фассмана ректором Uni-Graz Мартіном Полашеком, пише ORF.at.

Доповнення

Нехаммер замінить Александра Шалленберга, який прийшов на заміну Себастьяну Курцу. Останнього вперше було обрано канцлером Австрії у грудні 2017 року у віці 31 року, тоді він став наймолодшим главою австрійського кабінету. У травні 2019 року його уряду на тлі скандалу, який отримав назву "Ібіцагейт", було винесено вотум недовіри. Тоді Курц пішов у відставку з посади канцлера, проте знову зайняв його за підсумками дострокових парламентських виборів.

9 жовтня 2021 року Курц заявив про звільнення з посади голови уряду Австрії, залишившись лідером Австрійської народної партії та депутатом парламенту.

18 листопада Національна рада Австрії позбавила колишнього канцлера депутатської недоторканності у зв'язку з розслідуванням корупційних звинувачень щодо політика. Курца та його оточення підозрюють у підкупі австрійської газети Österreich з метою публікації там позитивних статей про нього та його партію, а також у хабарництві та зловживанні службовим становищем з 2016 по 2018 роки. Сам Себастьян Курц рішуче відкидає висунуті проти нього звинувачення.

Українські Національні Новини

Новини Світу