v-avstriyi-zaproponuvali-saditi-do-vyaznitsi-cherez-vidmovu-vid-vaktsinatsiyi

В Австрії запропонували садити до в'язниці через відмову від вакцинації

 • 17543 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. В Австрії з'явився перший проект законодавства щодо обов'язкової вакцинації, яку хочуть запровадити з лютого. Відповідно до нього ті люди, які не виконують вимоги про вакцинацію, піддаються суворому покаранню. Можливі штрафи до 7200 євро і навіть тюремне ув'язнення, пише УНН з посиланням на Die Presse і Exxpress.

Цитата:

"З лютого 2022 року в Австрії буде застосовуватися загальна вакцинація проти COVID-19. Законопроект був оголошений на тижні з 6 грудня. Проте вже є перший чорновий варіант закону про захист вакцинацією від COVID-19 ("Covid-19-Impfschutzgesetz"). Отже, вимога про вакцинацію повинна поширюватися на людей, які проживають або мають постійне місце проживання в Австрії. Згідно з робочим документом, повинні бути винятки для тих, хто не може бути вакцинований без загрози для життя або здоров'я, і принаймні частково для вагітних жінок і неповнолітніх у віці до дванадцяти років", - повідомило напередодні Die Presse.

Деталі

Проект закону про захист вакцинацією від COVID-19 пропонує, щоб кожен, хто відмовляється від вакцинації, попри те, що його двічі викликали, повинен заплатити величезний штраф.

"І це запланована процедура: кожній людині, яка не з'явилася на прийом для вакцинації, направляє (запит - ред.) відповідний районний адміністративний орган. Другий запит надійде через чотири тижні. Той, хто після цього не пройшов вакцинацію, повинен або заплатити штраф обсягом 3600 євро, або бути поміщений у в'язницю на чотири тижні як альтернатива. Штраф обсягом 7200 євро неминучий, якщо хтось вже був двічі покараний за порушення зобов'язання щодо вакцинації або якщо "адміністративне правопорушення створило серйозну небезпеку для життя або здоров'я людини". Як альтернатива це означало б тюремне ув'язнення терміном на вісім тижнів - і це в країні, де в'язниці вже переповнені", - пише Exxpress.

Вагітні, тяжкохворі та неповнолітні віком до дванадцяти років звільнені від цього правила. Простіше кажучи: вимога про вакцинацію буде поширюватися і на неповнолітніх. Видання підкреслило, що документ - це тільки проект. Тому зміни все ще можливі.

Реакція влади

У понеділок ввечері уряд сам висловився - і дистанціювався від повідомлень.

"Проект вакцинації, який був поширений у засобах масової інформації сьогодні вдень, не є проектом федерального уряду. Згадані у ньому моменти є одними з основних відкритих питань, які стануть частиною обговорень з експертами і опозицією", - сказали у федеральній канцелярії.

Стартом переговорів стане круглий стіл у федеральній канцелярії, запланований на сьогодні.

Що було раніше

Влада Австрії 19 листопада оголосила, що Австрія стане першою країною Західної Європи, яка відновлює локдаун для боротьби з новою хвилею коронавірусу. Також з лютого країна вимагатиме вакцинації від усього населення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Повітряні Сили збили 28 із 29 ударних російських дронів

     • 101528 переглядiв

    Уночі над Дніпропетровщиною ППО знищила два "шахеди"

     • 72610 переглядiв

    Нічна атака на Харків: стали відомі наслідки

     • 30563 переглядiв

    Помічник Трампа зізнався, що вкрав у нього $60 тисяч

     • 53049 переглядiв

    Новини по темі

    Зеленський звільнив начальника Департаменту контррозвідки СБУ

     • 48467 переглядiв

    Японія підтвердила перший випадок Omicron

     • 14847 переглядiв

    Швеція підтвердила перший у країні випадок штаму Omicron

     • 17339 переглядiв

    Нафта різко впала в ціні на тлі сумнівів щодо ефективності вакцин

     • 16076 переглядiв