v-azerbaydzhani-ogolosheno-chastkovu-mobilizatsiyu

В Азербайджані оголошено часткову мобілізацію

 • 11534 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Президент Азербайджану Ільхам Алієв в понеділок оголосив про часткову мобілізацію в країні. Текст відповідного розпорядження від 28 вересня опубліковано на сайті азербайджанського президента, передає УНН.

"Керуючись пунктом 25 статті 109 Конституції Азербайджанської Республіки, постановляю: оголосити часткову мобілізацію в Азербайджанській Республіці", - йдеться в тексті розпорядження.

Доручено держслужбі з мобілізації і призову Азербайджану забезпечити "призов військовослужбовців для мобілізації і виконання заходів, що випливають з військової служби, відповідно до затверджених планів". Кабінету міністрів країни доручено вирішити супутні питання.

Розпорядження набирає чинності з моменту підписання.

Раніше в Азербайджані було введено військовий стан.

Нагадаємо, ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном сталася 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в загостренні ситуації на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху. Є заяви про жертви, зокрема, серед мирного населення.

В ОБСЄ і ЄС закликали сторони припинити бойові дії. У НАТО також зробили заяву, вказавши, що "сторонам слід негайно припинити бойові дії, які вже призвели до жертв серед цивільного населення"

МЗС України також відреагувало: глибоко занепокоєне у зв’язку із загостренням конфлікту між Вірменією та Азербайджаном у районі Нагірного Карабаху і закликає сторони повернутися до діалогу.

Українські Національні Новини

Новини Світу