v-azerbaydzhani-vidkrivayetsya-pershe-pochesne-konsulstvo-ukrayini

В Азербайджані відкривається перше почесне консульство України

 • 21909 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. У вівторок у посольстві України в Азербайджанській Республіці відбулася урочиста церемонія з нагоди призначення першого почесного консула України. Про це інформує пресслужба українського посольства, передає УНН.

"27 жовтня 2020 року у приміщенні посольства України в Азербайджанській Республіці відбулася урочиста церемонія з нагоди призначення почесного консула України у місті Шемахи. Під час церемонії посол України в Азербайджанській Республіці Владислав Каневський передав новопризначеному почесному консулу України у місті Шемахи Мехралі Гасимову консульський патент та вручив службове посвідчення. Сторони підписали угоду про функції та обов’язки почесного консула України у місті Шемахи", - інформують у посольстві.

За інформацією дипломатів, новий почесний консул Гасимов - випускник Київського інституту міжнародних відносин, який обіймав різні посади у міжнародних компаніях SAP і DeGolyer & MacNaughton Corporation, і є приватним підприємцем.

"Відкриття першого почесного консульства України в Азербайджані є свідченням високої динаміки співпраці між обома країнами та створює сприятливі умови для подальшого розширення торгово-економічних, культурно-гуманітарних та регіональних зав’язків між нашими державами", - зазначили у дипвідомстві.

Повідомляється, що консульський округ Гасимова охоплюватиме Агдаський, Ахсуйський, Гобустанський, Гьойчайський, Ісмаїлинський та Шемахинський райони держави.

Як повідомляв УНН, раніше Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про відкриття нового Генерального консульства України у польському місті Вроцлав.

Нагадаємо, коментуючи Карабаський конфлікт глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що Україна завжди підтримувала Азербайджан у питанні територіальної цілісності країни.

Українські Національні Новини

Політика