v-azerbaydzhani-zayavili-pro-dosyagnennya-vsikh-tsiley-na-kordoni-z-virmeniyeyu

В Азербайджані заявили про досягнення всіх цілей на кордоні з Вірменією

 • 186913 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Президент Азербайджану Ільхам Алієв провів оперативну нараду з керівництвом збройних сил країни. В адміністрації президента Азербайджану також заявили про "досягнення всіх цілей на кордоні з Вірменією". Про це пише УНН, посилаючись на сайт президента.

Деталі

"На нараді було зроблено відповідні доповіді, зазначено, що провокації, скоєні вірменськими збройними силами на кордоні двох держав, припинено, всі належні завдання та доручення виконано", - йдеться в повідомленні.

Влада Азербайджану заявила, що відповідальність за обстріли на вірмено-азербайджанському кордоні несе Вірменія.

Що передувало

Після опівночі у вівторок, 13 вересня, підрозділи збройних сил Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій з артилерії та великокаліберних гармат. У Міноборони Азербайджану повідомили, що диверсійні групи ЗС Вірменії мінували райони і шляхи постачання між позиціями підрозділів азербайджанської армії на різних напрямках.

Через відновлення бойових дій на кордоні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян провів телефонні розмови з російським диктатором володимиром путіним та президентом Франції Еммануелем Макроном. Він назвав дії азербайджанської сторони "неприпустимими". 

Уряд Вірменії також звернувся до росії, ОДКБ та Ради безпеки ООН у зв'язку з бойовими зіткненнями з Азербайджаном.

Пізніше Пашинян заявив про загибель майже 50 вірменських військовослужбовців внаслідок збройного конфлікту.

Українські Національні Новини

Політика