v-bilorusi-povistky-budut-nadsylatysia-cherez-sms-povidomlennia-lukashenko-pidpysav-zakon

В білорусі повістки будуть надсилатися через СМС повідомлення: лукашенко підписав закон

 • 90402 переглядiв

лукашенко підписав закон, що дозволяє військовим комісаріатам у білорусі сповіщати громадян про призов на військову службу за допомогою SMS, а оператори зв'язку зобов'язані надавати номери телефонів.

Білоруський диктатор олександр лукашенко підписав закон, який дозволяє військовим комісаріатам повідомляти про явку у військкомат чи заклик на військову службу через СМС, а оператори мобільного зв’язку зобов’язуються надавати номери громадян, які перебувають на військовому обліку. Про це йдеться в законі №363-3, передає УНН.

Деталі

Згідно з законом, військовим комісаріатам дозволяється сповіщати громадян про явку у військкомат чи заклик на військову службу через СМС. Оператори зв'язку тепер зобов'язані надавати номери громадян, які перебувають на військовому обліку, на запит військкоматів протягом тижня з моменту отримання запиту.

СМС-повістки будуть надсилатися у разі мобілізації, а також на заходи щодо мобілізаційної підготовки. Факту надсилання буде достатньо, щоб повідомлення вважалося юридично доставленим адресату.

Нагадаємо

Правитель білорусі олександр лукашенко заявив, що мінськ не хоче війни, але готує війська до можливих бойових дій.

Ситуація на кордоні з білоруссю залишається стабільною. Україна стежить за розвитком ситуації, готується до реагування на можливі сценарії та проводить зміцнення кордону.

За даними Державної прикордонної служби, наразі немає ознак нарощування російських ударних угруповань на території білорусі.