v-bilorusi-startuvali-navchannya-zi-zvilnennya-zakhoplenikh-teritoriy-pro-scho-mova

У білорусі стартували навчання зі "звільнення захоплених територій": про що йдеться

 • 144150 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Сьогодні у білорусі розпочалися військові навчання щодо "відпрацювання бойових дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником". Вони триватимуть до 14 вересня. Про це повідомила пресслужба міністерства оборони білорусі, інформує УНН.

Цитата

"8 вересня відповідно до плану підготовки збройних сил під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних сил – першого заступника Міністра оборони розпочалося командно-штабне навчання збройних сил республіки білорусь. Воно триватиме до 14 вересня", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Навчання відбуватимуться:

  • на полігоні "Брестський";
  • у Мінській та Вітебській областях.

Головна мета – навчити збройні сили республіки білорусь "безперервному управлінню силами та засобами під час виконання завдань за призначенням".

Як зазначили, під час навчань відпрацьовуватимуть ведення бойових (спеціальних) дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником, відновлення контролю за державним кордоном у зонах (смугах) відповідальності об'єднань, авіаційну підтримку військ, забезпечення силових заходів військового стану, боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами супротивника та незаконними збройними формуваннями.

Доповнення 

Станом на 3 вересня 2022 року на кордоні білорусі з Україною, в районі бреста, було зафіксовано посилення військової активності.

Українські Національні Новини

Новини Світу