v-bilorusi-zayavili-scho-stvorili-prototip-vitchiznyanoyi-vaktsini-vid-koronavirusu

В Білорусі заявили, що створили прототип вітчизняної вакцини від коронавірусу

 • 18307 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. В білоруській академії наук розробили прототип вітчизняної вакцини від коронавірусу. Про це інформує УНН з посиланням на телеканал АТН.

Деталі

В інтерв'ю, голова Національної академії наук Білорусі Володимир Гусаков заявив, що окрім вакцини, в академії розробили експрес-тест на коронавірус, який не вимагає забору крові у пацієнта.

Доповнення

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив в травні, що в країні створили власну вакцину від коронавірусу - на той момент вона була, за його словами, у пробірці. У лютому Росія передала Білорусі технології для виробництва вакцини проти COVID-19, і Лукашенко розраховував на створення білоруського препарату до осені.

Розпорядження про створення вакцини від коронавірусу в Білорусі, Лукашенко підписав 1 квітня. Згідно з документом, розробкою вакцини в 2021-2023 роках займуться МОЗ та Національна академія наук Білорусі.

За словами Лукашенко, вакцина була створена напередодні, 6 травня. Він заявив, що створений препарат відрізняється від уже існуючих вакцин, але деталей не привів.

Додамо

Станом на 30 липня в Білорусі було виявлено 445 048 інфікованих COVID-19. Хвороба забрала життя 3 445 осіб. За останню добу виявлено 1 184 нових випадки, померло 10 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти за добу двічі порушили режим "тиші" - штаб ООС

     • 17923 переглядiв

    В Україну привезли ще 1,5 млн доз вакцини CoronaVac

     • 11492 переглядiв

    Податкові декларації Трампа передадуть до Конгресу США

     • 12542 переглядiв

    У Росії впав винищувач Су-35

     • 66083 переглядiв