v-bpp-zayavili-scho-inozemni-eksperti-otrimayut-pravo-veto-v-antikoruptsiynomu-sudi

В БПП заявили, що іноземні експерти отримають право вето в Антикорупційному суді

 • 15923 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. До четверга парламент знайде остаточну редакцію закону про Антикорупційний суд, яка влаштує іноземних партнерів України.Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України від фракції БПП Олексій Гончаренко, коментуючи заяву голови уряду про можливу відставку, передає кореспондент УНН.

"Я впевнений, що до четверга буде знайдена остаточна редакція (закону про Антикорупційний суд – ред.), з нашими іноземними партнерами, яка буде влаштовувати і їх і українську Конституцію",- підкреслив О.Гончаренко.

Відповідаючи на уточнююче питання щодо права вето для іноземних експертів, парламентар додав, що "вони будуть мати право вето".

"Вони будуть мати право вето, інше питання яким чином воно буде подолано. Але те, що експертна рада матиме право вето – обов’язково", - резюмував О.Гончаренко.

Раніше, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо не буде створено Антикорупційний суд. Про це очільник уряду заявив під час брифінгу у понеділок.

Нагадаємо, Європейський союз повністю підтримує дотримання рекомендацій Венеційської комісії при створенні Антикорупційного суду.

Як повідомляв УНН, парламент може проголосувати за законопроект про Антикорупційний суд цього пленарного тижня у вівторок.

Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що хоче підписати закон про Антикорупційний суд на початку червня.

Українські Національні Новини

Політика