v-chergu-na-vaktsinatsiyu-mozhna-bude-zapisatis-cherez-diyu-fedorov

В чергу на вакцинацію можна буде записатись через "Дію" - Федоров

 • 24510 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. З наступного тижня українці зможуть записатися в лист очікування на вакцинацію від COVID-19 через додаток "Дія". Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише УНН.

Цитата

"Ми спільно з МОЗ запускаємо послугу запису до листа очікування вакцинації в Дії, яка запрацює вже наступного тижня. Мінцифра дбає про особисту безпеку кожного українця. Ми робимо усе для мінімізації контакту між людьми, щоб українці не стояли у чергах, не збирали зайві папірці для отримання державних послуг. Особливо, якщо це стосується такого важливого питання, як вакцинація", - повідомив Федоров.

Деталі

Кожен охочий матиме змогу з наступного тижня записатися до списку очікування на вакцинацію від COVID-19. Зробити це можна буде в застосунку чи на порталі "Дія". Також можна записатися через національний контакт-центр МОЗ: 0 800 60 20 19.

Мінцифра вже проводить внутрішнє альфа-тестування послуги в Дії. Українцям, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту. Відповідно до етапу, який визначено Дорожньою картою з вакцинації. Окрім послуги, у Дії також будуть доступні відповіді на поширені запитання українців.

"Така організація процесу дозволить мінімізувати контакти та черги, допоможе чітко бачити детальнішу картину системи записів", - додав міністр.

Доповнення

В Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca.

Перша партія вакцин від коронавірусу прибула в Україну 23 лютого. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Як повідомив голова МОЗ Максим Степанов, в Україну прибуло саме цих 500 тис. доз вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

Додамо, 22 лютого в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, в Україні розробили чіткий план, що дає змогу одразу після прибуття вакцини проти COVID-19 розвозити її в обласні склади 11 транспортними засобами одночасно.

Першими її отримали сім регіонів: Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та місто Київ.

Українські Національні Новини

Суспільство