v-chervonomu-mori-vpershe-zatonuv-korabel-yakyi-atakuvaly-khusyty

В Червоному морі вперше затонув корабель, який атакували хусити

 • 36249 переглядiв

Вантажне судно Rubymar під прапором Белізу, що перевозило 21 тонну добрив, затонуло в Червоному морі після нападу єменських хуситів, що може спричинити екологічну катастрофу.

У Червоному морі затонуло судно Rubymar, які минулого тижня атакували єменські хусити.  Про це пише видання Reuters з посиланням на заяву міжнародно визнаного уряду Ємену, передає УНН.  

Деталі 

Зазначається, що якщо затоплення судна підтвердиться, то це буде перший випадок втрати корабля з моменту початку нападів хуситів на комерційні судна у листопаді 2023 року. 

У виданні додають, що на початку цього тижня представники Ємену відвідали Rubymar і повідомили, що судно затоплене і може піти на дно протягом кількох днів. Його затоплення може спричинити екологічну катастрофу, адже судно перевозило 21 тонну добрив.

22.02.24, 18:56 • [views_0]

Крім того, американські військові раніше заявили, що атака значно пошкодила судно, внаслідок чого у морі з'явилася 29-кілометрова нафтова пляма.

Доповнення

У лютому єменські хусити заявили, що влучили у британське вантажне судно Rubymar в Аденській затоці.

Тоді британська морська охоронна компанія Ambrey повідомила, що вантажне судно Rubymar під прапором Белізу, зареєстроване у Лівані, зазнало нападу у Баб-ель-Мандебській протоці біля Ємену, коли йшло з Хор-Факкана (ОАЕ) до Варни (Болгарія).

Нагадаємо

ЄС розпочинає військово-морську операцію під назвою "Aspides" для забезпечення свободи судноплавства в Червоному морі та реагування на напади бойовиків-хуситів у Ємені.