v-diyu-vzhe-podali-ponad-25-tisyach-zayavok-pro-kompensatsiyu-za-zruynovane-zhitlo-zelenskiy

В "Дію" вже подали понад 25 тисяч заявок про компенсацію за зруйноване житло - Зеленський

 • 87379 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час свого відеозвернення заявив, що наразі у "Дію" подали більше 25 тисяч заявок на компенсацію за зруйновану нерухомість, передає УНН.

Цитата

"І я, і урядовці вже говорили про те, що в державному сервісі "Дія" стартував прийом заявок на компенсацію за зруйновану нерухомість наших громадян. Держава поверне нашим людям усе, що зруйнували окупанти – будинки, квартири тощо", - сказав він.

Деталі

За кілька днів подана вже 25 491 заява.

"Кількість мешканців у цих будинках і цих квартирах, які були зруйновані, за нашими підрахунками – 63 471 людина. Але ж ми знаємо, що відновлювати треба більше. Значно більше. Тож розповідайте всім, кому це потрібно, про таку державну програму. Важливу програму. Вже скоро можливість подавати заяви запрацює й офлайн, у ЦНАПах, у звичному для багатьох українців режимі", - наголосив президент.

Доповнення

Мінцифра 30 березня повідомила, що у застосунку "Дія" дозволили подавати заявку про пошкоджене житло під час війни, розв'язаної рф проти України, для його відбудови.

Втрати України через війну, за оцінками уряду, перевищили 560 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Суспільство