v-efiopiyi-shiryat-chutki-pro-2000-dol-za-uchast-u-viyni-v-ukrayini-na-botsi-rosiyi-ye-okhochi-reuters

В Ефіопії ширять чутки про 2000 дол. за участь у війні в Україні на боці росії, є охочі - Reuters

 • 214817 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Протягом двох тижнів біля посольства росії в столиці Ефіопії Аддіс-Абебі щодня вишиковуються черги з "добровольців", що хочуть воювати в Україні на боці росії. За чутками, їм обіцяють виплати та можливість працювати в росії після війни в Україні. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Жителі Аддіс-Абебі розповіли журналістам агентства, що прийшли до посольства через чутки у соцмережах. Зазначають, що за приєднання до російських військових "добровольцям" нібито виплатять 2000 доларів та нададуть можливість працевлаштуватися в росії після війни.

Серед тих, хто бажає приєднатися до військ рф, є як молоді, так і літні люди, більшість з них мають військовий послужний список, пише агентство. Охоронці біля посольства реєструють добровольців, записуючи їх імена та питаючи підтвердження проходження військової служби.

Наразі немає жодних доказів, що ефіопи були відправлені в Україну, і невідомо, чи будуть. На запит Reuters щодо того, чи посилає росія ефіопських "добровольців" в Україну, російське посольство не відповіло.

Водночас у вівторок посольство опублікувало заяву, у якій зазначило, що не вербує бойовиків, а ефіопи, які з’явилися на вулиці, доброзичливі та висловлюють “солідарність і підтримку російської федерації”.

Міністерство закордонних справ Ефіопії привітало спростування росії, проте, як і МЗС росії, не відповіло на запит журналістів. Посольство України в Аддіс-Абебі теж направило запит Ефіопії щодо ситуації, що виникла, інформує Reuters.

Доповнення

Сирійські найманці розглядають участь у війні в Україні на боці росії як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу