v-ekvadori-zhurnalist-pidirvavsya-usb-bomboyu-scho-nadiyshla-z-listami-v-redaktsiyu

В Еквадорі журналіст підірвався USB-бомбою, що надійшла з листами в редакцію

 • 472882 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. По всьому Еквадору редакції ЗМІ отримують бомби, замасковані під usb-флешки. Є перші постраждалі, пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Ведучий Ленін Артієда, був поранений після спроби запустити USB-накопичувач, який надійшов поштою до редакції. Він підключив флешку до свого комп’ютера, після чого вона здетонувала.

Генеральна прокуратура Еквадору підтвердила, що в понеділок почала розслідування актів тероризму, направлених проти співробітників ЗМІ. У ньому не було названо конкретні видання, в які потрапили бомби. Однак зазначається, що щонайменше п'ять ЗМІ отримали подібні посилки.

Уряд країни вже засудив напади, описавши свободу вираження поглядів як «право, яке потрібно поважати».

Цитата

«Будь-яка спроба залякати журналістику та свободу вираження поглядів є огидною дією, яка повинна каратися з усією суворістю справедливості», — йдеться в заяві.

Міністр внутрішніх справ Хуан Сапата зазначив, що всі пристрої були надіслані з одного міста. Три були надіслані до ЗМІ в Гуаякілі, а два до столиці — Кіто. У той час як журналіст Артієда отримав поранення внаслідок вибуху, інші, що пристрої, що були надіслані поштою, не вибухнули або не були відкриті. Поліція здійснила контрольований підрив одного з таких пристроїв, надісланих телеканалу ТК, підтвердила прокуратура.

Керівник кримінальної служби Еквадору заявив, що посилки містили вибухівку «військового типу». В Еквадорі спостерігається зростання насильства, яке, за словами президента Гільєрмо Лассо, є результатом конкуренції між наркоторговцями за територію та контроль.

Додамо

В Андській країні, яка використовується як маршрут контрабанди кокаїну з сусідніх Перу та Колумбії, останніми місяцями різко зросла кількість вбивств і злочинів, пов’язаних з бандами. Гуаякіль, друге за величиною місто Еквадору, куди було відправлено три вибухівки, пережило безпрецедентний рівень насильства: обезголовлені тіла, що звисали з пішохідних мостів, вуличні зіткнення та смертоносні тюремні бунти між ворогуючими бандами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вантажі бананів з Еквадору знайшли кокаїн на 330 млн доларів

Українські Національні Новини

Новини Світу