v-energetichnomu-komiteti-vr-protest-proti-golovi-gerusa

В енергетичному Комітеті ВР протест проти голови Геруса

 • 12669 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Правоохоронці мають з’ясувати джерела статків третього за розміром багача фракції “Слуга народу”, голови енергетичного Комітету ВР Андрія Геруса. Про це у Facebook заявив народний обранець, член енергетичного Комітету Михайло Бондар, передає УНН.

"Пам’ятаю, як у вересні минулого року голова енергокомітету Ради Герус приїхав до Соснівки, щоб виштовхнути російське вугілля на контрольоване Коломойським "Центренерго". Тоді я зрозумів – ця особа, як кажуть, далеко піде.

Далі за ініціативи Геруса було:

- відкриття імпорту струму з Росії, внаслідок чого зупинялися українські теплові електростанції;

- жорсткі адміністративні механізми на ринку електроенергії, через що ціна струму постійно падає нижче собівартості виробництва, а електростанції в збитках;

- введення мита на експорт українського струму, внаслідок чого наш струм став неконкурентоспроможний й ТЕСи були вимушені зменшити виробництво.

Через все це впав попит на українське вугілля, шахтарі залишились без зарплати.

Не дивно, що минулого тижня Герус не ризикнув взяти участь у виїзному засіданні енергокомітету Ради, яке проходило на Донбасі. Він добре розуміє – шахтарі не лише за словом в кишеню не полізуть, а можуть навіть просто пику натовкти", - зазначив Бондар.

За його словами, коли звичайний український гірник позичає кошти на молоко та хліб - Герус декларує статків на 38 млн.

"Пан Герус зайшов занадто далеко, перетнувши усі можливі "червоні стрічки". Відсторонення його від посади голови енергокомітету Ради – давно назріле рішення. Наразі й правоохоронцям потрібно з’ясувати джерела статків третього за розміром багатства "слуги народу". Шкода той народ, в якого такі слуги…", - зазначив політик.

Раніше про причетність Геруса до комерційних схем на енергоринку заявляв заступник голови енергетичного Комітету ВР Олексій Кучеренко.

Його колега по Комітету Михайло Волинець закликає відсторонити Геруса від керівництва Комітетом.

Водночас шахтарі розмістили аналогічну петицію на сайті Президента, яка станом на сьогодні добрала вже більше 20 тисяч голосів.

Втратив довіру Герус і серед експертів енергоринку, його звинувачують у фейках та маніпуляціях.

Українські Національні Новини

Політика