v-energoatomi-rozpochato-sluzhbove-rozsliduvannya-po-zlivu-groshey-na-tenderi

В Енергоатомі розпочато службове розслідування по "зливу" грошей на тендері

 • 20828 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. ДП "НАЕК "Енергоатом" ініціювало службове розслідування щодо можливих зловживань під час проведення мільйонного тендеру на технічне переоснащення енергоблоку №5 Запорізької АЕС. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у пресслужбі ДП "НАЕК "Енергоатом".

Приводом для службового розслідування стала публікація на порталі "Наші гроші".

Журналісти дослідили, що ВП "Запорізька АЕС" (ДП "НАЕК "Енергоатом") 15 травня за результатами тендеру замовив у ТОВ "Київська енергетична будівельна компанія" технічне переоснащення енергоблоку № 5 за 105,26 млн гривень.

Попередня сума переплати, за даними журналістів, складає 11 млн грн.

"На початку червня 2020 року керівництво ДП "НАЕК "Енергоатом" ініціювало службове розслідування для перевірки інформації, оприлюдненої у ЗМІ", - відреагували у ДП "НАЕК "Енергоатом".

Там додали, що здійснюючи закупівлі, ДП ґрунтується виключно на принципах законності та ефективності процесу, у відповідності до норм законодавства та Антикорупційної програми Компанії.

"У разі виявлення та підтвердження фактів зловживань, порушення чинного законодавства чи внутрішніх організаційно-розпорядчих документів компанії, ДП "НАЕК "Енергоатом" буде вжито всіх заходів для притягнення до відповідальності посадових осіб, відповідальних за організацію та проведення зазначеної закупівлі", - розповіли у "НАЕК "Енергоатом".

У компанії пообіцяли опублікувати результати службового розслідування на офіційному сайті "НАЕК "Енергоатом".

Водночас в УНН повідомлялося, що "Енергоатом" віддав на тендері "технічному" учаснику, а саме - офшорній компанії з Кіпру 104 млн гривень. Кошти передбачались на другий етап модернізації державної компанії.

Українські Національні Новини

Економіка