v-estoniyi-borg-po-alimentam-pereklali-na-ditinu

В Естонії борг по аліментам переклали на дитину

 • 13190 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. В Естонії судовий виконавець переклав аліментних борг померлого на дитину, на користь якого цей борг і мав бути виплачений. Про це повідомляє УНН з посиланням на Postimees.

Естонський громадянин залишив після себе 10 тис. євро боргу по аліментах, які виплачував на користь своєї дитини, що жила з матір'ю.

Судовий виконавець запропонував матері дитини два варіанти: заплатити 200 євро за припинення справи про стягнення аліментів або включити борг в спадщину покійного, тобто перекласти його на дитину.

Згідно із заявою Палати судових виконавців, подібний випадок виглядає абсурдним, але тим не менш є законним. Діючі правила дозволяють припинити стягнення після смерті боржника тільки після клопотання матері дитини.

Тепер у колишньої дружини покійного є три можливості - не подавати клопотання, і тоді судовий виконавець не зможе ні припинити справу, ні вимагати стягнення витрат; прийняти спадщину разом з боргами; оскаржити в суді відмову судового виконавця припинити справу без стягнення боргу.

Нагадаємо, в Україні встановлений рекордсмен по виплаті аліментів - він заплатив своїй дитині 1,6 млн грн.

Українські Національні Новини

Новини Світу