v-gazpromi-vidzvituvali-pro-budivnitstvo-pivnichnogo-potoku-2

В "Газпромі" відзвітували про будівництво "Північного потоку - 2"

 • 14078 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Будівництво газопроводу "Північний потік - 2" йде відповідно до графіка, станом на 28 червня укладено вже 60,4% трубопроводу в двонитковому виконанні. Про це повідомив журналістам у п'ятницю голова правління компанії "Газпром" Олексій Міллер, передає УНН, посилаючись на ТАСС.

"Роботи по "Північному потоку - 2" ведуться за графіком, жодних відхилень на сьогоднішній день від спочатку запланованого графіка немає. На сьогодні укладено тисячі чотиреста вісімдесят два км труби в двонитковому виконанні, це 60,4% всієї протяжності газопроводу "Північний потік - 2" в двонитковому виконанні", - сказав він.

За його словами, капітальні витрати профінансовані більш ніж на 80%.

"Тому взагалі точка неповернення за даним проектом вона давним-давно пройдена, проект буде реалізований і в даний час немає ніяких правових можливостей, щоб проект "Північний потік - 2 "зупинити", - додав глава "Газпрому".

Міллер заявив також, що не вважає критичним відсутність дозволу від Данії по "Північному потоку - 2". На його думку, цю ділянку газопроводу можна побудувати за п'ять тижнів.

"Плани (з будівництва газопроводу - ред.), які були намічені, залишаються колишніми - кінець 2019 року. Відсутність дозволу Данії в даний час не є поки критичним, датська ділянка десь близько 130 км, і на цій ділянці роботи будуть виконані максимум за п'ять тижнів ", - сказав він.

Як повідомляв УНН 27 червня Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США одноголосно схвалив законопроект про введення санкцій проти російських трубопровідних проектів.

Українські Національні Новини

Політика