v-genprokuraturi-rozpovili-pro-printsipi-roboti-novogo-departamentu

В Генпрокуратурі розповіли про принципи роботи нового департаменту

 • 10572 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, в основному буде займатися злочинами проти національної безпеки, військовими та проти людяності. Про це УНН повідомляє з посиланням на ГПУ.

"Основними категоріями злочинів, які вчиняються на тимчасово окупованих територіях України в умовах збройного конфлікту, та якими буде займатися Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, є злочини проти основ національної безпеки, а також воєнні злочини та злочини проти людяності", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, враховуючи наявність адміністративної межі з окупованою територією, необхідним є належна організація процесуального керівництва та досудового розслідування у злочинах тероризму, торгівлі людьми, в сфері порушення морського права.

"Зараз ці провадження "розпорошені" по всіх правоохоронних органах. Ми їх зконцентруємо у себе в Департаменті. Цими категоріями злочинів мають займатися фахівці, які добре обізнані не лише в українському законодавстві, а й в міжнародному праві. Ми розробимо методику розслідування та процесуального керівництва таких проваджень, визначимо пріоритетні кейси для направлення на розгляд до Міжнародного кримінального суду", - зазначає заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який куруватиме роботу Департаменту.

Також повідомляється, що Департамент складатиметься з двох управлінь: нагляду та інформаційно-аналітичної роботи у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, і відповідно, Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, створений в Генеральній прокуратурі України 21 жовтня цього року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП