v-gonkongu-pochinayetsya-naybilshiy-sudoviy-protses-nad-47-prikhilnikami-demokratiyi

В Гонконгу починається найбільший судовий процес над 47 прихильниками демократії

 • 843598 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. У понеділок розпочався знаменний судовий процес над 47 прихильниками демократії в Гонконгу, які звинувачуються відповідно до закону про національну безпеку. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

До відповідачів входять активіст Джошуа Вонг, а також колишній депутат Клаудія Мо і правознавець Бенні Тай. Їх звинувачують у «змові з метою підривної діяльності» за проведення неофіційних передвиборчих праймериз у липні 2020 року, в яких проголосувало понад 600 тисяч осіб. У той час влада Пекіна і Гонконгу засудила опитування, стверджуючи, що вони намагалися отримати достатньо місць у законодавчих зборах міста, щоб паралізувати уряд.

Шістнадцять із 47 раніше заявили, що заперечуватимуть звинувачення. Двоє інших змінили своє визнання вини у понеділок вранці. Усім буде винесено вироки після суду, який може тривати 90 днів.

Вонг, Мо і Тай — серед тих, хто визнав себе винним, сподіваючись на м'якіший вирок. Але Таю, як одному з організаторів опитування, швидше за все, у будь-якому разі загрожує суворіший вирок.

Обвинуваченим загрожує максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Багато хто з них уже майже два роки перебуває під вартою у попередньому ув'язненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гонконзі запровадили цензуру фільмів, що "ставлять під загрозу національну безпеку"

Додамо

Демонстрації в Гонконгу практично припинилися з того часу, як було ухвалено закон про національну безпеку, покликаний придушити інакодумство після заворушень 2019 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У москві чоловік намагався вкрасти тіло леніна з мавзолею

     • 1825963 переглядiв

    Кількість загиблих у Туреччині та Сирії зросла до 2361 людини

     • 999665 переглядiв