v-gontareva-mozhe-podati-u-vidstavku-schob-uniknuti-vidpovidalnosti-i-lutsenko

В.Гонтарева може подати у відставку, щоб уникнути відповідальності - І.Луценко

 • 14957 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Голова Національного банку України Валерія Гонтарева подає у відставку для того, щоб уникнути відповідальності. Про це народний депутат Ігор Луценко написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

За його словами, найближчі місяці в одному з комітетів Конгресу США відбудуться слухання щодо діяльності В.Гонтаревої.

"Після того, як про корупцію у Нацбанку дізнається весь американський (і світовий) істеблішмент, то українській владі вона стане тягарем. І ці слухання – лише частина «змови» проти найменш професійного та найбільш корумпованого голови НБУ за всю українську історію. Є ще позови в судах, є поки що заблоковані владними фракціями проекти створення тимчасових слідчих комісій в парламенті. Є кримінальні провадження у ГПУ, нацполіції та НАБУ. Продовжуються акції постраждалих вкладників.

В.Гонтарєва сподівається, що можливий відхід її від посади голови Нацбанку допоможе уникнути притягнення до кримінальної відповідальності. Вона сподівається, що після відставки за неї забудуть. Так от, можу пообіцяти: я – не забуду", - написав він.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізосіб та НБУ запідозрили у розкраданні активів ліквідованих банків.

Крім того, НАБУ відкрив кримінальне провадження за фактами, озвученими в телефонних розмовах заступником голови НБУ К.Рожковою.

Аудіозаписи розмов ймовірно заступниці голови НБУ Катерини Рожкової з радником голови правління "Платинум-Банку" Дмитром Зінковим та бізнесменом Борисом Кауфманом щодо лобіювання інтересів згаданого банку з’явилися у ЗМІ 9 листопада 2016 року. Із розмов слідує, що банкрутство банку “Михайлівський” було навмисним, а сприяли цьому безпосередньо в НБУ.

Також нагадаємо, голова НБУ спробувала вплинути на суддів, закликавши Голову Верховного суду України “вжити заходів” для однакового застосування судами норм банківського законодавства, під час розгляду справ з оскарження рішень Національного банку України про виведення банків. Тобто фактично НБУ закликав розглядати судові справи на їх користь.

Українські Національні Новини

Політика