v-gontareva-poyasnila-cherez-yaki-riziki-bulo-natsionalizovano-privatbank

В.Гонтарева пояснила, через які ризики було націоналізовано ПриватБанк

 • 22122 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Через загрозливу для української фінансової системи ситуацію, яка виникла в ПриватБанку, його вирішили націоналізувати. Про це під час брифінгу щодо націоналізації ПриватБанку повідомила голова Нацбанку Валерія Гонтарева, передає кореспондент УНН.

"На сьогодні вже завершено стрес-тестування та інспектування 60 найбільших фінустанов, які становлять 98% нашої банківської системи. І в ході тестування було виявлено нестачу капіталу ПриватБанку. Ця нестача на 1 квітня 2015 становила 113 млрд грн, крім кризових явищ в Україні до цього призвела невиважена кредитна політика ПриватБанку… ПриватБанку після виявлення стрес-тестом мав подолати проблеми. Менеджмент банку склав програму докапіталізації та програму зі зменшення пов'язаного кредитування, але ні банк, ні акціонери цю програму не виконали… В результаті станом на 1 грудня цього року нестача в капіталі ПриватБанку зросла до 148 млрд грн, а ліквідність банку знизилася", - розповіла вона.

В.Гонтарева пояснила, що, усвідомлюючи всі ризики, Нацбанк не міг чекати довше, тому було прийнято рішення про націоналізацію.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Політика