v-gpu-stvorili-nove-upravlinnya-scho-zaymatimetsya-onovlennyam-prokuraturi

В ГПУ створили нове управління, що займатиметься оновленням прокуратури

 • 13423 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Новостворене управління реформ у структурі Генеральної прокуратури буде займатись стратегією оновлення прокуратури. Про це повідомляє пресслужба ГПУ, передає УНН.

"21 жовтня 2019 року Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення управління реформ у структурі Генеральної прокуратури. Робота управління буде зосереджена на двох напрямках – стратегічному плануванні і аналізі, а також впровадженні стандартів якості та адмініструванні реформи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що метою реформи є створення оновленої, професійної, ефективної прокуратури, якій буде довіряти суспільство. Управління реформ буде забезпечувати експертний та управлінський аспект оновлення органів прокуратури.

В ГПУ нагадали, що реформа прокуратури передбачає створення Офісу Генерального прокурора, обласних і окружних прокуратур. Щоб працювати в нових органах прокуратури, прокурори повинні пройти атестацію для оцінки професійних компетенцій і відповідності вимогам професійної етики та доброчесності. Також після створення нових органів прокуратури буде відкрито набір прокурорів.

Як повідомляв УНН, 23 жовтня повідомлялося, що у ГПУ звільнили очільника управління спецрозслідувань Горбатюка. Згодом стала відома підстава звільнення Горбатюка. Він планує оскаржити рішення щодо свого звільнення.

У Генеральній прокуратурі України пообіцяли призначити нове керівництво в управління спеціальних розслідувань, яке займається справами Майдану, найближчим часом.

Українські Національні Новини

Політика