v-groysman-spodivayetsya-na-ukhvalennya-rishennya-schodo-poryadku-tovaroobigu-z-ordlo

В.Гройсман сподівається на ухвалення рішення щодо порядку товарообігу з ОРДЛО

 • 14950 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Кабінет міністрів сьогодні за поданням Служби безпеки затвердить порядок переміщення товарів з і на окуповані території, а міністерства визначать мінімальний їх перелік. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

"Нам потрібно побудувати ефективний контроль за переміщенням товарів (з окупованих територій - ред.) і цей контроль має бути з залученням громадськості, волонтерського руху, щоб ми отримали максимальну прозорість у цьому процесі. Тому сьогодні ми розглянемо внесений СБУ, а це їх виключна компетенція, порядок переміщення товарів, розглянемо і надіюся що ми його остаточно ухвалимо", - сказав В.Гройсман.

Він додав, що Міністерство з питань окупованих територій має затвердити разом з Міністерством економіки мінімальний перелік необхідних компонентів і матеріалів для української промисловості.

Прем'єр зазначив, що підприємства металургії мають бути зареєстровані лише в Україні і мають сплачувати податки держави.

"Мені сьогодні не зрозуміло в чиїх інтересах відбувається енергетична і економічна блокада",- заявив В.Гройсман.

За його словами спочатку була "заборона" переміщення товарів з РФ до третіх країн. Наразі, за даними прем'єра, відбувається ще й економічна і енергетична блокада.

В.Гройсман додав, що блокада поставок вугілля з Донбасу не залишає вибору крім як його закуповувати в Росії та США.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав Антитерористичний центр ухвалити рішення щодо блокади торгівлі з тимчасово окупованою територією.

Українські Національні Новини

Політика