v-indiyi-v-likarnyakh-ne-vistachaye-kisnyu-likari-zagrozhuyut-pripiniti-priyom-novikh-patsiyentiv-z-covid-19

В Індії в лікарнях не вистачає кисню, лікарі загрожують припинити прийом нових пацієнтів з COVID-19

 • 23536 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. В лікарнях Індії, яка кілька днів поспіль б'є рекорди по захворюваності коронавірусною хворобою, бракує кисню для лікування хворих. Лікарі загрожують припинити прийом нових пацієнтів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Так, зазначається, що країна два дня поспіль встановлювала світовий рекорд за щоденним зараженням на COVID-19. Напередодні в Індіїї виявили 332 тис. 730 нових випадків інфікування. Загалом 16 мільйонів випадків захворювання.
Повідомляється, що ситуація погіршується з кожним днем: лікарні звертаються до соціальних мереж, благаючи уряд поповнити запаси кисню, і загрожують припинити прийом нових пацієнтів.

Повідомляється, що одна з мереж приватних лікарень в столиці написала в Твіттері, що в однієй з її установ є часовий запас кисню в системі, і вони чекали поповнення з раннього ранку. Двома днями раніше вони подали петицію до Високого суду Делі, заявивши, що у них закінчується кисень, що ставить під загрозу життя 400 пацієнтів, з яких 262 проходять лікування від COVID-19.

В уряді Індії кажуть, що почали перевозити балони з киснем поїздами. Також військово-повітряні сили почали доставляти кисневі балони та інше обладнання в райони, де вони необхідні. Окрім того, що в Нью-Делі перевезли медичний персонал для боротьби з коронавірусною хворобою.

При цьому урядовці пояснюють, що у них є запаси кисню на заводах, але ці заводи розташовуються далеко від місць, де цей кисень потрібен.

Нагадаємо

Індія посідає перше місце за кількістю інфікованих коронавірусом за добу.

Українські Національні Новини

Новини Світу