v-indoneziyi-prokhodyat-nayskladnishi-vibori-v-sviti

В Індонезії відбуваються "найскладніші вибори в світі"

 • 10802 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. В Індонезії в середу почалося голосування на виборах президента, депутатів двопалатного Народного консультативного конгресу, регіональних і місцевих законодавчих органів. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Таким чином голосування в Індонезії здійснюється відразу на чотирьох рівнях: президентському, парламентському, регіональному та місцевому. Всього у виборах беруть участь 245 тисяч кандидатів, які борються за 20 тисяч місць в законодавчих органах.

Виборчі дільниці відкрилися о 07:00 за місцевим часом (01:00 за київським часом) в східних провінціях, включаючи Папуа. У столиці - Джакарті - вибори стартували на дві години пізніше.

Голосування завершиться о 13:00 (07:00 за київським часом), всього в країні - три тимчасові зони. Віддати свій голос зможуть близько 93 млн з 260 млн жителів країни.

За головний державний пост поборються два основні кандидати - нинішній президент Джоко Відодо і індонезійський військовий, генерал-лейтенант у відставці Прабово Субіанто.

Це протистояння фактично є повторенням сценарію 2014 року, коли останній з них програв конкуренту.

За підсумками попередньої кампанії Відодо взяв верх за рахунок підтримки соціального плюралізму, заходів стимулювання економіки і модернізації інфраструктури.

Субіанто сподівається на цей раз взяти реванш і позиціонує себе як сильний лідер, що дотримується курсу на дотримання закону і порядку, а також консервативних ісламських цінностей.

Суперник критикує Відодо за те, що той не здійснив передвиборних обіцянок про щорічне економічне зростання на рівні 7 відсотків. Разом з тим за п'ять років перебування президента при владі цей показник не опускався нижче 5 відсотків.

Всього у виборах різного рівня беруть участь понад 245 тисяч кандидатів, які борються за 20 тисяч місць в національному, регіональному та місцевому законодавчих органах.

Для забезпечення нормального виборчого процесу на 810 тисяч дільниць задіяні близько 6 млн співробітників. Експерти вже назвали голосування в Індонезії "найскладнішими виборами в світі".

Як очікується, оголошення офіційних підсумків виборів відбудеться 25 квітня.

Нагадаємо, в індонезійській провінції Західна Ява, де вже тиждень не припиняються мусонні дощі, від селі і повеней постраждало вже більше 24 тисяч чоловік.

Українські Національні Новини

Новини Світу