v-indoneziyi-prokinuvsya-vulkan-semera-perelyakani-meshkantsi-ryatuyutsya-vtecheyu

В Індонезії прокинувся вулкан Семера: перелякані мешканці рятуються втечею

 • 78177 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. В Індонезії, в місті Лумаджанг (Східна Ява) прокинувся вулкан Семера. Як повідомляє The Mirror, про постраждалих в даний час не повідомляється, проте жителі в паніці рятуються втечею, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що місцевість заповнило попелом, який піднявся майже на 12 192 метри. Хвиля попелу закрила сонячне світло. Близько 17:00 за місцевим часом на сході острова Ява темно, як вночі.

Користувачі соціальних мереж активно публікують фото і відео, де місцеві жителі в криках і паніці тікають від величезної хмари диму.

Semeru@mochrizasaputra
pic.twitter.com/QTKUyhHIGE

—jogjaupdate.com(@JogjaUpdate)December 4, 2021

Kondisi erupsi Semeru saat ini. Silahkan mention jika ada yg dilokasipic.twitter.com/5nnvqyoVJg

— PRB Indonesia BNPB (Disaster Risk Reduction) (@PRB_BNPB)December 4, 2021

Нагадаємо

У вересні відбулося виверження на острові Ла-Пальма, який лежить на західній частині архіпелагу Канарських островів в Атлантичному океані.

За 10 тижнів з тих пір вчені виявили щонайменше 11 різних потоків лави, які охоплюють щонайменше 1 100 га землі, включаючи тисячі будинків, доріг, ліній електропередач і зрошувальних труб для економічно важливих бананових плантацій острова.

Незважаючи на постійну вулканічну активність на острові, авіарейси повернулися в Ла-Пальму в ці вихідні після тижня скасування, через кількість вулканічного попелу, який вилетів в напрямку аеропорту.

28 жовтня там відкрилося кілька нових вулканічних отворів, що викидають нову лаву, що загрожує збільшити збиток на евакуйованих землях.

Українські Національні Новини

Новини Світу